top of page

Grønt tak med solcellepaneler på logistikkbygg på ASKO

Vi er glade for å kunne kunngjøre at vi har satt i drift enda et anlegg i Norge.


I ti år har ASKO og NorgesGruppen brakt solenergi til sine tak over hele Norge. Deres sterke fokus på bærekraft har gjort dem til en viktig aktør på dette feltet. Nå tar de et stort skritt fremover med en ny teknologi for flate og grønne tak. Vi i Over Easy Solar er stolte over å følge dem på denne spennende reisen.


Installers with green roof solar installation

Tidlig i 2022 installerte Over Easy Solar det første pilotanlegget på taket til ASKO som en del av et prosjekt finansiert av Innovasjon Norge. Dette prosjektet var en milepæl, da det var det første vertikale solcelleanlegget på et kommersielt tak i Norge. Den vertikale orienteringen av Over Easy-løsningen fanger sollyset fra morgen til kveld og gir høyere utbytte om morgenen, ettermiddagen og vinteren. Våre pilotprosjekter har vist at vertikale solcellemoduler overgår tradisjonelle flate takløsninger når det gjelder energiproduksjon og gir opptil 20–30 % høyere spesifikk ytelse.


Senere samme år fullførte vi en andre installasjon med ASKO, og styrket dermed ASKOs rolle som et ledende selskap innen solinnovasjon. Droneopptak og bilder av ASKO-takene ble vist i PV Magazine Global og i en video med millioner av visninger på YouTube.


Sedum og vertikale solcellepaneler

Med sitt nyeste prosjekt utvikler ASKO og NorgesGruppen bærekraftige tak videre. Hvordan? Ved å kombinere natur med avansert teknologi. Sedum fra Bergknapp AS gir en grønn touch med solcellemoduler på toppen.


Og her kommer Over Easy Solar inn i bildet. Våre vertikale PV-enheter integreres sømløst i sedumet og danner et harmonisk økosystem på taket. Panelene genererer ren strøm og bevarer samtidig det grønne utseendet på taket. En vinn-vinn-situasjon både for bærekraft og estetikk. Grønne tak gir mange fordeler, som å fremme biologisk mangfold, forbedre vannlagring og redusere energikostnader. I tillegg drar det grønne taket nytte av den delvise skyggen fra panelene, noe som fremmer dets levetid. På den annen side drar panelene også nytte av kjøleeffekten fra det grønne taket og opererer derfor mer effektivt.

Green roof solar on a logistics building from Norgesgruppen

Oppsummert åpner ASKO, NorgesGruppen og Over Easy Solar et nytt kapittel for ren energi i Norge. Vi takker CRS Elektro AS for ledelsen av elektroinstallasjonen. Dette prosjektet viser at forretningspartnerskap og samarbeid med innovativ teknologi kan jobbe sammen for å produsere ren og bærekraftig energi.

bottom of page