top of page

Verdensrekord i vertikale solcellepaneler på tak – 248,4 kWp på Norges Fotballstadion

I mai 2024 monterte vår partner Solenergi FUSen den største Over Easy Solar-installasjonen så langt – en 248,4 kWp solcelleinstallasjon på taket av Norges Fotballstadion – Ullevaal Stadion. Denne installasjonen er nå den største vertikale tosidige solcelleinstallasjonen på taket i verden. Den ble installert på et eksisterende bitumentak – den mekaniske installasjonen ble gjort i løpet av få dager.



View of the vertical solar panels implemented at Ulleval Stadium
Utsikt over de vertikale solcellepanelene på Ullevaal stadion

Solcelleinstallasjon på Ullevaal Stadion setter verdensrekord

Denne unike installasjonen omfatter 1242 vertikale solcelleenheter på 200 Wp, plassert for å utnytte det fulle potensialet til solstrålene. Denne installasjonen er beregnet til å generere imponerende 219 000 kWh per år ren energi.


Fordeler med vertikale solcellepaneler på Ullevaal stadion

Resultater fra Over Easy Solars pilotprosjekter viser at vertikale solcellepaneler kan oppnå mer enn 20–30 % høyere spesifikt ytelse enn tradisjonelle flate takløsninger. Solcellepanelene er i denne installasjonen orientert i en generell sør-nord-orientering (20 grader øst for sør), og gir en energifordeling med høyere energiutbytte i vintermånedene. Vertikale solcellepaneler gir også økt ytelse om vinteren på grunn av mindre snødekning og økt produksjon fra høy refleksjon fra snø.


Andre viktige fordeler som er verdsatt av kunden er den lave vekten av installasjonen og den enkle tilgangen til taket for inspeksjon og lokale reparasjoner av takmembranen.


Vi er stolte av å presentere dette som det største vertikale takprosjektet i verden til dags dato, men vi er også sikre på at rekorden ikke vil vare lenge.  





Comments


bottom of page